VESZÉLYESEK A LEJÁRT SMINKTERMÉKEK, TUDD MEG MIÉRT

Az elhalt bőrsejtek és a baktériumok megnövekednek a lejárt termékekben, a lejárt alapozók és korrektorok könnyen károsíthatják a bőrt, pattanásokat vagy irritációt okozva.

A szépségiparban gyakran elhanyagolt téma a termékek lejárati ideje és annak hatása. Az emberek gyakran figyelmen kívül hagyják, hogy a smink és bőrápolási termékek is idővel veszítenek hatékonyságukból, sőt, akár károsak is lehetnek.

BAKTÉRIUMOK

A szemkörnyéki termékek, például szempillaspirálok vagy szemhéjpúderek különösen érzékenyek a baktériumokra. A szem körüli terület rendkívül érzékeny, és a baktériumok könnyen okozhatnak szemirritációt vagy akár fertőzéseket is.

LEJÁRT TERMÉK ISMERTETŐJELE

A legtöbb smink és bőrápolási termék tartalmaz egy PAO (Period After Opening) jelölést, ami azt mutatja, hány hónapig használható fel a termék a kibontás után. Fontos figyelemmel kísérni ezt az információt, hogy elkerüljük a lejárt termékek használatát.

Emellett figyeljünk a termék színére, szagára és konzisztenciájára is, mivel ezek változása jelezheti a lejárt terméket.

Ahhoz, hogy megelőzzük a lejárt termékek használatából eredő problémákat, érdemes rendszeresen cserélni a smink és bőrápolási termékeket.

Ne használd a ki tudja hány éve felbontott hidratálókrémet az arcodon.

A lejárt smink és bőrápolási termékek használata nem csak esztétikai problémákat, hanem egészségügyi kockázatokat is magában hordoz. Fontos, hogy odafigyeljünk a termékek lejáratára, és rendszeresen cseréljük ki azokat.

Hozzászólás a(z) “VESZÉLYESEK A LEJÁRT SMINKTERMÉKEK, TUDD MEG MIÉRT” bejegyzéshez

  1. Te hogyan tárolod a kozmetikumaidat? Védd meg őket egyszerűen. – Good Look Daily

    […] Olvasd el az erről írt cikkem: VESZÉLYESEK A LEJÁRT SMINKTERMÉKEK, TUDD MEG MIÉRT […]

    Kedvelés

Hozzászólás